Danmarks udsendte hyldes og mindes ved Flagdagen 2014

04-09-2014

Fredag d. 5. september afholdes den årlige nationale flagdag, hvor Danmarks udsendte bliver hædret for den indsats, de har ydet i det forgangne år – heriblandt frivillige fra redningsberedskabet.

Det er i år sjette gang, at den nationale flagdag bliver afholdt, og det sker som en anerkendelse af den indsats, Danmarks udsendte yder og har ydet i en række af verdens konfliktområder.

Beredskabsforbundet lægger krans ved Monumentet
Den officielle fejring af de udsendte indledes fredag formiddag med kranselægning ved Monumentet over Danmarks Internationale Indsats på Kastellet i København. Deltagerne er en paradestyrke fra Forsvaret, Hjemmeværnet, Politiet, Beredskabsstyrelsen og veteraner fra de internationale missioner. Derudover deltager Kongehuset, folkevalgte, repræsentanter for Forsvarets, Politiets og Beredskabsstyrelsens ledelse samt pårørende og efterladte. Folketingets formand Mogens Lykketoft holder tale.

Repræsentanter fra Beredskabsforbundets præsidie og landsledelse vil traditionen tro også være tilstede på dagen, og lægge en krans ved Monumentet. I år er det vicelandschef Mathias Rassov, der, sammen med viceregionsleder BF Region Hovedstaden Kirsten Nielsen, får æren af at placere kransen på forbundets vegne.

Om eftermiddagen afholdes der en mindegudstjeneste i Holmens Kirke for de faldne i internationale missioner. Derefter vil der være parade på slotspladsen foran Christiansborg Slot og hyldestkoncert med De Blå Baretter.

Lokale arrangementer over hele landet
Ved siden af det officielle arrangement i København højtideligholdes Flagdagen ved en lang række arrangementer over hele landet, hvor militære tjenestesteder, soldater- og marineforeninger, veteranorganisationer og kommuner hylder tidligere udsendte. En oversigt over alle lokale arrangementer kan findes via flagdagsportalen.

Om Monumentet på Kastellet
Monumentet er tegnet af kunster Finn Reinbothe og består blandt andet af tre rum:

Et rum til større ceremonier med den overordnede inskription ”En tid – Et sted – Et menneske”. Et rum til aktuelt udsendte – med vågeild i form af en tændt fakkel og inskriptioner med navne på konflikt- og katastrofeområder samt et rum til minde og refleksion for efterladte – med navneinskriptioner på de omkomne.

Foto: Fra Flagdagen 2013, hvor Beredskabsforbundet også deltog og lagde en krans.
Seneste nyt

30-01-2017

Ny direktør i Beredskabsforbundet

Beredskabsforbundet har pr. 1. marts 2017 ansat den 54 årige Carsten Iversen som ny direktør. Carsten Iversen kommer fra en stilling som renovationschef i Ålborg kommune, og er samtidigt en velkendt og respekteret person indenfor alle dele af...

02-11-2016

Sommertræf for brandkadetter på Femø i 2017

Der er nu åbnet for tilmeldingen til sommertræffet 2017, der bliver afholdt på Femø fra den 29. juni – 2. juli 2017. Så kom og deltag gratis i fire dage med fokus på kammeratskab, socialt samvær og en masse sjove udfordringer.

10-10-2016

Redningsberedskabsprisen overrakt til brandmænd fra Falck i Hanstholm og fra Thisted Brandvæsen

Hendes kongelige højhed prinsesse Marie var æresgæst, da præsident for Beredskabsforbundet Jan Johansen fredag den 7. oktober overrakte Redningsberedskabsprisen til en række nordjyske brandmænd.

14-06-2016

Bjarne Laustsen stopper i Beredskabsforbundet – Jan Johansen bliver ny præsident

Det Socialdemokratiske folketingsmedlem, Jan Johansen, blev søndag formiddag valgt som ny præsident for Beredskabsforbundet. Det skete på organisationens landsrådsmøde i Kolding. Han erstatter folketingsmedlem Bjarne Laustsen (S), der har været...

31-05-2016

Niels Bonde udpeget til vicelandschef for Beredskabsforbundet

Præsident for Beredskabsforbundet, Bjarne Laustsen, har i dag tirsdag d. 31. maj, udpeget den nyligt pensionerede kolonnechef Niels Bonde til ny vicelandschef for Beredskabsforbundet.

20-05-2016

Forsvarsministeren tydeliggør hvilke frivillige der bør have plads i beredskabskommissionen.

I forlængelse af Forsvarsministerens svar den 12. april 2016 på Beredskabsforbundets spørgsmål om hvorvidt det kunne præciseres, at det er en frivillig fra redningsberedskabet, der er de frivilliges repræsentant i beredskabskommissionen. Har...

30-04-2016

Beredskabsforbundet sætter dagsordenen

Hvad mener samarbejdspartnerne, at Beredskabsforbundet kan bidrage med i fremtidens beredskab?

21-04-2016

Jan Vestentoft hædret af forsvarsministeren

Det var i særdeleshed velfortjent, da vestjyske Jan Vestentoft modtog årets frivilligpris for sit arbejde i beredskabet.

20-04-2016

Forsvarsministeren giver i morgen årets frivilligpris til Jan Vestentoft fra Region Midtjylland

Hvert år uddeles en pris til årets frivillig inden for redningsberedskabet – og i år går prisen til Jan Vestentoft fra Beredskabsforbundet, Region Midtjylland, for sit arbejde som frivillig i Holstebro Brand & Redning.

17-03-2016

Det er en god dag for Beredskabet

Beredskabsforbundet glæder sig over, at en bred kreds af partier i dag besluttede sig for at lave en stemmeaftale, der aflyser en stor del af besparelserne på Beredskabet

 Abonnér på nyhederne