Danmarks udsendte hyldes og mindes ved Flagdagen 2014

04-09-2014

Fredag d. 5. september afholdes den årlige nationale flagdag, hvor Danmarks udsendte bliver hædret for den indsats, de har ydet i det forgangne år – heriblandt frivillige fra redningsberedskabet.

Det er i år sjette gang, at den nationale flagdag bliver afholdt, og det sker som en anerkendelse af den indsats, Danmarks udsendte yder og har ydet i en række af verdens konfliktområder.

Beredskabsforbundet lægger krans ved Monumentet
Den officielle fejring af de udsendte indledes fredag formiddag med kranselægning ved Monumentet over Danmarks Internationale Indsats på Kastellet i København. Deltagerne er en paradestyrke fra Forsvaret, Hjemmeværnet, Politiet, Beredskabsstyrelsen og veteraner fra de internationale missioner. Derudover deltager Kongehuset, folkevalgte, repræsentanter for Forsvarets, Politiets og Beredskabsstyrelsens ledelse samt pårørende og efterladte. Folketingets formand Mogens Lykketoft holder tale.

Repræsentanter fra Beredskabsforbundets præsidie og landsledelse vil traditionen tro også være tilstede på dagen, og lægge en krans ved Monumentet. I år er det vicelandschef Mathias Rassov, der, sammen med viceregionsleder BF Region Hovedstaden Kirsten Nielsen, får æren af at placere kransen på forbundets vegne.

Om eftermiddagen afholdes der en mindegudstjeneste i Holmens Kirke for de faldne i internationale missioner. Derefter vil der være parade på slotspladsen foran Christiansborg Slot og hyldestkoncert med De Blå Baretter.

Lokale arrangementer over hele landet
Ved siden af det officielle arrangement i København højtideligholdes Flagdagen ved en lang række arrangementer over hele landet, hvor militære tjenestesteder, soldater- og marineforeninger, veteranorganisationer og kommuner hylder tidligere udsendte. En oversigt over alle lokale arrangementer kan findes via flagdagsportalen.

Om Monumentet på Kastellet
Monumentet er tegnet af kunster Finn Reinbothe og består blandt andet af tre rum:

Et rum til større ceremonier med den overordnede inskription ”En tid – Et sted – Et menneske”. Et rum til aktuelt udsendte – med vågeild i form af en tændt fakkel og inskriptioner med navne på konflikt- og katastrofeområder samt et rum til minde og refleksion for efterladte – med navneinskriptioner på de omkomne.

Foto: Fra Flagdagen 2013, hvor Beredskabsforbundet også deltog og lagde en krans.
Seneste nyt

27-06-2017

Udvalgsspørgsmål til minister: Flere midler til beredskabet?

Hvilke ønsker blev der fremført ved forhandlingerne om kommunernes økonomi i 2018?

 

21-06-2017

Sikker Sankt Hans

Sankt Hans aften er en traditionsrig aften. Men ild i naturen kan hurtigt udvikle sig og ødelægge hyggen. Beredskabsforbundet har en række sikkerhedsråd som øger chancen for en sikker og hyggelig aften

15-06-2017

Er beredskabet robust nok til at håndtere fremtiden?

Beredskabsforbundet er med til at arrangere debatmøde ved Folkemødet på Bornholm

Kategori: Nyhed, Arrangement
11-06-2017

Beredskabsforbundet: Er Danmark klar til risikoen for ny kold krig?

Hvordan kan Danmark forberede sig på, hvad der var utænkeligt for bare få år siden? Det spørgsmål rejser Beredskabsforbundet fra sit landsrådsmøde i Kolding

11-06-2017

Hæderstegn til ildsjæle i Beredskabsforbundet

11 ildsjæle fra hele landet har i denne weekend fået tildelt hæderstegn på Beredskabsforbundets landsrådsmøde i Kolding

Kategori: Nyhed
14-05-2017

Ny vicelandschef i Beredskabsforbundet

Beredskabsforbundets nye vicelandschef hedder Niels Christensen

08-05-2017

Beredskabsforbundets Landsrådsmøde 2017

Invitationerne til Beredskabsforbundets Landsrådsmøde 2017 er udsendt

24-04-2017

Beredskabsstyrelsen Hedehusenes frivillige hædres

Frivillige ildsjæle bidrager året rundt til at gøre Danmark sikrere. I 2016 har Beredskabsstyrelsen Hedehusenes frivillige og Hjemmeværnskompagni Rosenborg gjort en særlig indsats og hædres derfor med frivilligprisen.

30-01-2017

Ny direktør i Beredskabsforbundet

Beredskabsforbundet har pr. 1. marts 2017 ansat den 54 årige Carsten Iversen som ny direktør. Carsten Iversen kommer fra en stilling som renovationschef i Ålborg kommune, og er samtidigt en velkendt og respekteret person indenfor alle dele af...

02-11-2016

Sommertræf for brandkadetter på Femø i 2017

Der er nu åbnet for tilmeldingen til sommertræffet 2017, der bliver afholdt på Femø fra den 29. juni – 2. juli 2017. Så kom og deltag gratis i fire dage med fokus på kammeratskab, socialt samvær og en masse sjove udfordringer.

 Abonnér på nyhederne