Danmarks udsendte hyldes og mindes ved Flagdagen 2014

04-09-2014

Fredag d. 5. september afholdes den årlige nationale flagdag, hvor Danmarks udsendte bliver hædret for den indsats, de har ydet i det forgangne år – heriblandt frivillige fra redningsberedskabet.

Det er i år sjette gang, at den nationale flagdag bliver afholdt, og det sker som en anerkendelse af den indsats, Danmarks udsendte yder og har ydet i en række af verdens konfliktområder.

Beredskabsforbundet lægger krans ved Monumentet
Den officielle fejring af de udsendte indledes fredag formiddag med kranselægning ved Monumentet over Danmarks Internationale Indsats på Kastellet i København. Deltagerne er en paradestyrke fra Forsvaret, Hjemmeværnet, Politiet, Beredskabsstyrelsen og veteraner fra de internationale missioner. Derudover deltager Kongehuset, folkevalgte, repræsentanter for Forsvarets, Politiets og Beredskabsstyrelsens ledelse samt pårørende og efterladte. Folketingets formand Mogens Lykketoft holder tale.

Repræsentanter fra Beredskabsforbundets præsidie og landsledelse vil traditionen tro også være tilstede på dagen, og lægge en krans ved Monumentet. I år er det vicelandschef Mathias Rassov, der, sammen med viceregionsleder BF Region Hovedstaden Kirsten Nielsen, får æren af at placere kransen på forbundets vegne.

Om eftermiddagen afholdes der en mindegudstjeneste i Holmens Kirke for de faldne i internationale missioner. Derefter vil der være parade på slotspladsen foran Christiansborg Slot og hyldestkoncert med De Blå Baretter.

Lokale arrangementer over hele landet
Ved siden af det officielle arrangement i København højtideligholdes Flagdagen ved en lang række arrangementer over hele landet, hvor militære tjenestesteder, soldater- og marineforeninger, veteranorganisationer og kommuner hylder tidligere udsendte. En oversigt over alle lokale arrangementer kan findes via flagdagsportalen.

Om Monumentet på Kastellet
Monumentet er tegnet af kunster Finn Reinbothe og består blandt andet af tre rum:

Et rum til større ceremonier med den overordnede inskription ”En tid – Et sted – Et menneske”. Et rum til aktuelt udsendte – med vågeild i form af en tændt fakkel og inskriptioner med navne på konflikt- og katastrofeområder samt et rum til minde og refleksion for efterladte – med navneinskriptioner på de omkomne.

Foto: Fra Flagdagen 2013, hvor Beredskabsforbundet også deltog og lagde en krans.

 Abonnér på nyhederneSeneste nyt

20-05-2016

Forsvarsministeren tydeliggør hvilke frivillige der bør have plads i beredskabskommissionen.

I forlængelse af Forsvarsministerens svar den 12. april 2016 på Beredskabsforbundets spørgsmål om hvorvidt det kunne præciseres, at det er en frivillig fra redningsberedskabet, der er de frivilliges repræsentant i beredskabskommissionen. Har...

30-04-2016

Beredskabsforbundet sætter dagsordenen

Hvad mener samarbejdspartnerne, at Beredskabsforbundet kan bidrage med i fremtidens beredskab?

21-04-2016

Jan Vestentoft hædret af forsvarsministeren

Det var i særdeleshed velfortjent, da vestjyske Jan Vestentoft modtog årets frivilligpris for sit arbejde i beredskabet.

20-04-2016

Forsvarsministeren giver i morgen årets frivilligpris til Jan Vestentoft fra Region Midtjylland

Hvert år uddeles en pris til årets frivillig inden for redningsberedskabet – og i år går prisen til Jan Vestentoft fra Beredskabsforbundet, Region Midtjylland, for sit arbejde som frivillig i Holstebro Brand & Redning.

17-03-2016

Det er en god dag for Beredskabet

Beredskabsforbundet glæder sig over, at en bred kreds af partier i dag besluttede sig for at lave en stemmeaftale, der aflyser en stor del af besparelserne på Beredskabet

08-01-2016

Ny vicelandschef til Beredskabsforbundet

Torsdag den 7. januar er 39-årige Stine Arenshøj udpeget som ny vicelandchef i Beredskabsforbundet

08-09-2015

Ny Landschef i Beredskabsforbundet

Det bliver den 53-årige nordjyde, Carsten Iversen, der overtager posten som Landschef i Beredskabsforbundet efter Per Junker Thiesgaard.

28-07-2015

Samarbejdsaftale mellem Brandkadetter i Danmark og Beredskabsforbundet

Midt i sommervarmen - fredag den 17. juli blev samarbejdsaftalen mellem Brandkadetter i Danmark og Beredskabsforbundet underskrevet.

29-06-2015

Beredskabsforbundets Hæderstegn uddelt på Landsrådsmøde

På Landsrådsmødet den 20. juni 2015 på Nyborg Strand blev der uddelt 15 hæderstegn.

23-06-2015

Landsrådsmøde i fremtidens og frivillighedens tegn

Traditionen tro afholdt Beredskabsforbundet Landsrådsmøde på Hotel Nyborg Strand i weekenden den 20. og 21. juni 2015, hvor omkring 230 af Beredskabsforbundets frivillige ledere, delegerede, ambassadører og samarbejdspartnere var samlet til Landsråd...

 Abonnér på nyhederne
Beredskab.dk benytter sig af cookies. Ved fortsat brug af hjemmesiden accepteres anvendelsen af cookies. Læs mere! Luk