Danmarks udsendte hyldes og mindes ved Flagdagen 2014

04-09-2014

Fredag d. 5. september afholdes den årlige nationale flagdag, hvor Danmarks udsendte bliver hædret for den indsats, de har ydet i det forgangne år – heriblandt frivillige fra redningsberedskabet.

Det er i år sjette gang, at den nationale flagdag bliver afholdt, og det sker som en anerkendelse af den indsats, Danmarks udsendte yder og har ydet i en række af verdens konfliktområder.

Beredskabsforbundet lægger krans ved Monumentet
Den officielle fejring af de udsendte indledes fredag formiddag med kranselægning ved Monumentet over Danmarks Internationale Indsats på Kastellet i København. Deltagerne er en paradestyrke fra Forsvaret, Hjemmeværnet, Politiet, Beredskabsstyrelsen og veteraner fra de internationale missioner. Derudover deltager Kongehuset, folkevalgte, repræsentanter for Forsvarets, Politiets og Beredskabsstyrelsens ledelse samt pårørende og efterladte. Folketingets formand Mogens Lykketoft holder tale.

Repræsentanter fra Beredskabsforbundets præsidie og landsledelse vil traditionen tro også være tilstede på dagen, og lægge en krans ved Monumentet. I år er det vicelandschef Mathias Rassov, der, sammen med viceregionsleder BF Region Hovedstaden Kirsten Nielsen, får æren af at placere kransen på forbundets vegne.

Om eftermiddagen afholdes der en mindegudstjeneste i Holmens Kirke for de faldne i internationale missioner. Derefter vil der være parade på slotspladsen foran Christiansborg Slot og hyldestkoncert med De Blå Baretter.

Lokale arrangementer over hele landet
Ved siden af det officielle arrangement i København højtideligholdes Flagdagen ved en lang række arrangementer over hele landet, hvor militære tjenestesteder, soldater- og marineforeninger, veteranorganisationer og kommuner hylder tidligere udsendte. En oversigt over alle lokale arrangementer kan findes via flagdagsportalen.

Om Monumentet på Kastellet
Monumentet er tegnet af kunster Finn Reinbothe og består blandt andet af tre rum:

Et rum til større ceremonier med den overordnede inskription ”En tid – Et sted – Et menneske”. Et rum til aktuelt udsendte – med vågeild i form af en tændt fakkel og inskriptioner med navne på konflikt- og katastrofeområder samt et rum til minde og refleksion for efterladte – med navneinskriptioner på de omkomne.

Foto: Fra Flagdagen 2013, hvor Beredskabsforbundet også deltog og lagde en krans.
Seneste nyt

15-08-2017

Brandkadetter - en gevinst for samfundet

Projektet ”Brandkadetter i Danmark” skaber samfundsmæssig værdi syv gange større end investeringen – men er ved at løbe tør for penge

 

09-08-2017

Arbejdsdeling i beredskabet drøftet i forhandling

”Regeringen og KL har drøftet arbejdsdelingen mellem det kommunale og statslige beredskab som led i forhandlingerne om kommunernes økonomi for 2018”, oplyser finansminister Kristian Jensen

07-08-2017

Helt klart den bedste beslutning…

Nyt nummer af Beredskabsforbundets magasin Beredskab er ude

14-07-2017

Utænkelige udfordringer?

Beredskabsforbundet ser frem til spændende diskussioner på Danske Beredskabers årsmøde den 22.-23. august

 

06-07-2017

Østbørn i det danske sommerland

For 25. gang er Projekt Østbørn værter for en række sommerlejre for børn fra østeuropæiske børnehjem

04-07-2017

Ekstra indsats gav 20 mulige deltidsbrandfolk

Beredskabsinfo beretter, at Nordsjællands Brandvæsen har haft succés med at gå i lokalpressen for at efterlyse nye medarbejdere til at styrke deltidsbemandingen

30-06-2017

Femø invaderet af brandkadetter og regn

Der er fuld gang i Brandkadetterne i Danmarks årlige sommerstævne

27-06-2017

Udvalgsspørgsmål til minister: Flere midler til beredskabet?

Hvilke ønsker blev der fremført ved forhandlingerne om kommunernes økonomi i 2018?

 

21-06-2017

Sikker Sankt Hans

Sankt Hans aften er en traditionsrig aften. Men ild i naturen kan hurtigt udvikle sig og ødelægge hyggen. Beredskabsforbundet har en række sikkerhedsråd som øger chancen for en sikker og hyggelig aften

15-06-2017

Er beredskabet robust nok til at håndtere fremtiden?

Beredskabsforbundet er med til at arrangere debatmøde ved Folkemødet på Bornholm

Kategori: Nyhed, Arrangement
 Abonnér på nyhederne